HOUSTON

FAKTA OM HOUSTON

Byen Houston ble grunnlagt 30. August 1836 av brødrene Augustus Chapman and John Kirby Allen. Byen er oppkalt etter General Sam Houston, som I 1936 ledet the Texas Army til seier over General Santa Anna’s Meksikanske hær i slaget ved San Jacinto. I 1837, ble byen Houston innlemmet i Republic of Texas og var hovedstad frem til 1840.

  • Per 2014 er Houston den fjerde største byen i USA (etter New York, Los Angeles og Chicago), men er den største i sørlige U.S. og Texas. Houston City har ca 2.2 millioner innbyggere, men inkludert alle forsteder er det godt over 8 millioner(kilde: U.S. Census Bureau — www.census.gov.)
  • Houston er forøvrig en av de få byer med permanent ballet, opera, symfoni og teaterselskaper. I tillegg kan man velge mellom mer enn 30 museer, 500 parker, 100+ golfbaner, 60 kinoer og over 8000 restauranter…
  • Houston er lokalisert i det vi kaller the Central Time Zone og ligger dermed 7 timer bak Norge. Klimaet karakteriseres som mildt året rundt, men kan dog krype under 0 vinterstid.
  • Momsen er 8.25%
  • Aldersgrense for å kjøpe/drikke alkohol er 21 år,
  • Man kan ta sertifikatet ved fylte 16 år (mer informasjon her).

For videre fordypning, kan du lese mer fakta ved å klikke under her: http://www.houstontx.gov/abouthouston/houstonfacts.html

De som flytter til en expat-tilværelse i Houston, vil fort finne ut at oppholdet blir hva du selv gjør det til. De som kommer hit i jobbøyemed kan virkelig dra fordeler av byens stadige utvikling. Houston er “the energy capital of Texas”. Jobbmulighetene er utallige. Ser man bort fra olje og gassindustrien er det plenty av sektorer som også gjør det bra her (IT, service-næringen, luftfart, medisin og bioteknologi, bare for å nevne noen).

Houston har noen av de beste medisinske sentrene i hele verden. Byen har et skolesystem som er så stort og variert at selv de med meget høye krav vil finne tilfredstillende valg; har et veinett som overgår alt hva du enn har sett før. Dette finner du mer om under FORSIKRING & HELSEVESEN

En ulempe ved å bo her, kan være den høye luftfuktigheten og den varierende temperaturen, men du blir fort vant til dette. Under de varmeste perioden (42-43C) vil du alltid finne et kjølende sted med air-condition. Den milde vinteren derimot, vil veie opp for mye svetting om sommeren!

Ikke å forglemme, mange expats som bor i Houston blir som oftest overrasket over hvor mye grøntarealer, 4 felts veier, urbane skoger og veholdte parkanlegg som popper opp i og utenfor forskjellige nabolag.

For å komme i den herlige Texas-stemningen:

Texas har hatt 6 forskjellige flagg, ettersom hvilke nasjoner som har styrt her: SPAIN, FRANCE, MEXICO, TEXAS, CONFEDERATE STATES OF AMERICA, USA (riktignok var indianerene her først, men de hadde jo ikke noe flagg.)  Texas var jo til og med eget land i 12 år, fra 1836-1848, Republic of Texas!

Six Flags amusement park er forresten oppkalt etter nettopp disse 6 flaggene som alle har vaiet over Texas:

isrid-six-flags-over-texas