FLYTTE MED KJÆLEDYR

Før man i det hele tatt har tenkt tanken ferdig, må en vite at det er visse krav og reguleringer som må etterkommes for å få lov til å bringe med seg et dyr på flyttelasset. Det samme gjelder forøvrig når dyret skal bringes tilbake til Norge (se nederst).

Det er viktig å vite at det er hele 5 sett regler å forholde seg til. Under her har vi laget linker til de respektive instanser du må kontakte allerede før avgang ut av Norge. I tillegg er det tatt med linker som omhandler prosedyrer for selve reisen, samt ved ankomst til USA. Tilslutt finner du link til regler for det å bringe kjæledyr til Norge

Første skritt er uansett å kontakte landets ambassade: http://norway.usembassy.gov for å få greie på hvilke krav og regler de forlanger. Allikevel kan det være lurt å klikke  på linken under her, der du vil finne masse relevante artikler som omhandler generelle regler for deg og dine ved ankomst, samt nettopp det å ta med seg dyr inn i USA:

U.S. Department of State

Etter å ha lest de mest relevante, er det mye lettere å vite hva man skal spørre om ved henvendelse til ambassaden.
Hvis du ønsker enda flere opplysninger før du tar kontakt, er linken under her svært nyttig. Den inneholder egne linker med regler som gjelder for Hunder, hva som gjeder Katter osv:

www.cdc.gov

CDC har også  en underside som omhandler lover/regler/adferd under selve reisen, samt prosedyren ved ankomst i USA: Traveling with Pets Her finner du også dokumentene som må fylles ut: Forms
Både CDC og på ambassaden blir man rådet til å ta kontakt med USDA. Derfor kan det være lurt å klikke seg inn på forhånd, slik at du vet hva USDA er og hva de står for:

United States Department of Agriculture

Animal and Plant Health Inspection Services

Her finner du generelle regler og priser for Kjæledyr på fly.

Tilslutt kommer vi til det å bringe med seg dyr tilbake til Norge.
Reglene i linken under her, gjelder uansett om du skal på ferie med kjæledyret ditt eller tar med et dyr fra et annet land TIL NORGE.

HUSKELISTE m/linker som du finner ved å klikke på logo:

NB! Uansett om du skal til eller fra Norge, pass på å ha alle papirer i orden, så slipper du både dyre og upraktiske forsinkelser…….