HVOR SKAL VI BO

counties

Selv om anbefalingene om hvor du “må” bo kan være svært spesifikkee fra venner og kjente, så er det faktisk utallige steder en norsk familie fint kan bosette seg i og rundt Houston.
Houston dekker flere fylker, kalt ”counties”. Selve byen med Down Town, ligger i Harris County.

Hvert av fylkene har flere bydeler (Communities/Cities) og du finner noen av dem her: http://www.lifeinhouston.com/

Hovedområder hvor nordmenn bor er Katy (inkl. Cinco Ranch), Woodlands, Sugar Land og Memorial (inkl. Bunker Hill). Det varierer over tid hvor ”flesteparten” av nordmenn bor. Dette har først og fremst å gjøre med hvor de største arbeidsgiverne har tilhold, samt hvor det er trygt og hvor de beste skolene ligger. Mer om dette nedenfor.
På nettstedet som tilsvarer ”Finn.no/Eiendom” kan du se hvilke hustyper som er vanlige: http://www.har.com/ Du kan søke på skoleområde, bydel, postnummer osv. Se skille mellom hus til salgs, og til leie. Postnummer til bydelen eller byen du ønsker å se på, finner du på dette (detaljerte) kartet: http://www.city-data.com/zipmaps/Houston-Texas.html

 • LEIE = Lease
 • ENEBOLIG = Single Family House
 • REKKEHUS = Town House
 • LEILIGHET SOM DU LEIER = Apartment

Her inntar vi ett søk på postnummer 77494 – ”Lease” og property type ”Single Family Home” i Katy: http://search.har.com/engine/doSearch.cfm
Som du vil se er husene ganske like både i utseende og størrelse. Dette har å gjøre med at det ofte er ”Master Planned Communities” hvor store utbyggere selger ferdig oppsatte hustyper.
Det å finne bosted er selvfølgelig ett høyst individuelt valg som avhenger av familiesituasjon og interesser. Vi har derfor begrenset oss til å lage en liste over ting du/dere bør tenke igjennom, avhengig av familiesituasjonen:

 • Kjøretid til jobb. Houston har mye trafikk og kø er en del av hverdagen, men du vil kanskje ønske å begrense tid i kø som best du kan. Her er en nettside hvor du kan se hvordan du best kan tilpasse deg både med hensyn til kjøretidspunkt og kjørestrekning: http://traffic.houstontranstar.org/hist/hist_traveltimes_menu.html
 • Fritidsinteresser. Grønne parker er det mange av i Houston både i og utenfor sentrum, så dette bør kanskje ikke avgjøre hvor du skal bo. Se her om ”Parks and Outdoors” for mer informasjon: http://www.visithoustontexas.com/ Hvis du derimot ønsker å gå mye ”på byen” på kveldstid uten å måtte kjøre hjem, bør du antakelig se etter noe mer sentralt. Taxi er ikke alltid like lett å få tak i…
 • Hvor bor andre nordmenn? Visste du at Houston er det sted i verden utenfor Skandinavia hvor det bor flest nordmenn? Svaret er derfor at det bor normenn overalt, men mange bor i Katy, Woodlands, Sugarland og Memorial. Hvis det betyr noe for deg å bo i nærheten av andre nordmenn, så kan du spørre på de lokale Facebooksider for nordmenn eller andre medier/kontakter. Det er ikke uvanlig å be om tips til bosted basert på familiesituasjon, interesser og annet på disse sidene.
 • Kriminalitet? Selvfølgelig er det websider for dette også!  Her er link til en side hvor du kan sjekke området ”ditt” i Houston – eller du kan google ”Crime” og navnet til din by for å finne tilsvarende: http://mycity.houstontx.gov/crime/ Uansett,I de 4 områdene, nevt over her, er det stort sett trygt. For mer info, trykk på KRIMINALITET
 • Helse/naturopplevelser. Også i Houston ønsker vi å bo lengst mulig vekk fra hovedveier og strømledningsnett. Bor du nære skogen, en innsjø eller en ”Bayou” (stor bekk/elv) så vil du kunne oppleve ett yrende dyreliv. Houston er kjent for mange fuglearter og om du vil kan du prøve deg med ett bur for kolibri i hagen! Noen eiendommer som ligger nære skogområder kan imidlertid være utsatt for besøk av villsvin (wild boar) og armadillo, vaskebjørn (racoon), prærieulv(coyote), Slanger, etc., og det er noe du helst vil unngå…
 • Ett ord om ”Bayou’er”. Houston er kjent som ”Bayou City”. Dette er en henvisning til de mange bekkene/elveleiene som går gjennom byen, som skal tar unna regnvann i de ellers så flate områdene. Du vil derfor kunne se flere slike “Bayous” eller deponier (flooding areas) i boligområdene. Ofte er det anlagt turstier rundt disse.

Når du har funnet ”ditt” område og går rundt med en megler eller på egen hånd, kan det være en del ting å tenke på spesielt dersom du har barn:

 • Avstand til skole. Se spesielt om barn og skole på egen side her på Isrid, men vi nevner i denne sammenheng at du bør se på om barna dine vil måtte gå/sykle eller ta bussen til skolen. Skolebussen kan ofte gå opp til 45 minutter før skolen starter og dette kan bety mye for logistikken i en ellers travel barnefamilie.
 • Har du barn som etter hvert skal skifte skole, må du også ta avstanden dit i betraktning. Husk at på Junior High og High School begynner de ofte 1 time tidligere enn på ”Elementary” (gjerne 07.30) og med en buss som går enda tidligere så blir det både tidlig og mørkt når man skal av sted på morgenen.
 • Bor det andre barn på samme alder i gaten? Det kan bety mye for trivselen både for små og store, om barna finner lekekamerater i gangavstand. I motsatt fall kan det bli mye kjøring og ”playdates”, eller litt ensomme kvelder for barna. En tommelfingerregel vil være at jo nyere boligområdet er desto yngre barnefamilier finner du der.
 • Basseng. Ikke bare er det deilig i varmen; svømmebassenget blir også familiens ”felles lekeplass” og ”trøst” i forhold til det at man savner venner og familie. Det er lettere å tilbringe helgene alene når man kan kose seg med ett basseng. Det er derfor ikke å anbefale å velge ett hus uten basseng selv om man har det travelt med å komme på plass… Husk at selv om de fleste boligområder har ett felles basseng for beboerne, så er disse bassengene kun åpne i helgene i mai og alle dager i ”sommermånedene” juni, juli og august.
 • Cul-de-sac” er betegnelsen på enden av ”blindvei” og er veldig vanlig i boligområdene. Dersom dere har valget mellom flere hus, så husk at dere både får større tomt, mindre trafikk og derfor også flere ”barn i gaten” om dere velger hus i en Cul-de-sac.
pasted1

Linker du kanskje vil like om Houstons muligheter:
http://movingtotexas.net/houston/ http://www.houston.org/living/
Levekostnader: http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=United+States&city=Houston,+TX