OLD TOWN SPRING

SANYO DIGITAL CAMERA

SHOPPING I OLD TOWN SPRING

Old Town Spring er en autentisk og sjarmerende liten landsby nord for Houston som har fått beholde sine originale små hus. Det er disse gamle trehusene som nå er bygget om til lokale butikker, og de selger alt fra gaver, klær og pyntegjenstander til antikviteter, rariteter og masse annet (som er kjekt å ha!)  En tur til Spring er en opplevelse, ta gjerne med besøkende. Dette er et stykke Texas som er helt forskjellige fra de kommersielle og strømlinjede mall’ene vi er vant med. Spring har likevel noe for enhver smak, og særlig før jul har de pyntet ekstra og man kan finne mange spesielle gaver der.

Byens historie:

I 1840 hadde Spring en befolkning på 153 personer. Det kom masse tyske innvandrere til USA via havnen i Galveson, og noen av disse slo seg ned i Spring. Av de første innbyggerene er det derfor mange tyske navn: Fischer, Mueller, Von Meusebeck, Lemm, Kaiser, Wunsche, Strack og Mittelstaedt er eksempler. I 1871 ble jernbanen bygget, den gikk fra Houston til Red River (dvs grensen Texas-Oklahoma).  I 1873 ble selve byen Spring dannet, den bestod av 16 kvartaler som lå i nærheten av dagens lille sentrum. I 1878 ble første post-kontor åpnet, i 1889 et sagbruk (det var tett skog i området) og i 1890 ble den første skolen bygget. Businessen boomet fram til De harde 30-åra. På 60-tallet ble motorveien I-45 bygget, og bank og shopping-senter ble bygget langs denne. Spring ble da helt isolert og forfalt enda mer. På 80-tallet begynte gjenoppbyggingen, for man bestemte seg for å bruke de gamle tre-husene som sto der istedenfor å bygge nytt. Dermed har man i dag en sjarmerende landsby som faktisk er autentisk.  Spring er virkelig verdt et besøk!

Old Town Spring, som den kalles, ligger rett nord for flyplassen (George Bush Intercontinental) men sør-øst for Woodlands.  Det tar ca. en time å kjøre dit fra Katy. Man tar I-10 til Beltway 8 nordover (Sam Houston Tollway). Deretter tar man over på I-45 nordover, i retning Dallas. Så tar man av på avkjørsel 70A og kjører østover på Spring Cypress road til man kommer til Spring.

Det er også et museum der som viser noen utstillinger og forteller mer i detalj om historien bak jernbanen og landsbyens opprinnelse. Man kan evt. besøke Visitors Center for å få kart og noen brosjyrer. Men disse brosjyrene ligger også mange andre steder i Spring. Man kan også se på hjemmesiden og printe ut eget kart på forhånd:  www.oldtownspring.com

spring-2

spring-4

(Restauranten Puffabelly ligger ved tog-stasjonen, den er uformell med burgere og helt ok)